Min Top 6 TV serier

Murdoch Mysteries Kriminalare, Mysterium, Drama

I den här serien möter vi den excentriske kommissarien William Murdoch vid Torontopolisen i 1890-talets Kanada. Med sina banbrytande idéer och tankesätt, som är långt före sin tid, löser han den ena mordgåtan märkligare än den andra. Men hans sätt att lösa gåtorna på förstås inte av alla och väcker där av stor uppståndelse i hans omgivning. Samtidigt brottas han med sin kärlek till rättsläkaren Julia Ogden, som han aldrig vågar berätta om sin känslor för.

 

Warehouse 13 Drama, Mysterieum, Sci-Fi

Efter att ha räddat presidentens liv i Washington D.C., blir ett par U.S Secret Service-agenter en del av en hemlig plats i South Dakota som rymmer övernaturliga föremål. En myndighet som står över och utanför någon regering. Deras nya uppgift: hämta förlorade föremål som heter ”artefakter”, till synes ofarliga saker som kan ha enorma krafter och att undersöka rapporter om nya.
Det här är inte någon lätt uppgift. En mycket spännande serie med roliga karaktärer och spänning i alla avsnitt. Den här serien samkör smått med serien Eureka då vi får möta karaktärer från serien.

 

Eureka Äventyr, Komedi, Drama

Den här serien har gett mig många skratt måste jag säga, och mycket spänning. Här få man följa en amerikansk Marshall som blir sheriffen i en avlägsen mysig liten stad, nämligen Eureka. Men här har regeringen samlat alla genier på ett ställe bara för att uppfinna nya saker för framtiden. Men uppfinningar fungerar ju sällan direkt vilket leder till att sheriffen får mycket att göra.

 

Torchwood Action, Drama, Sci-Fi

Här får man följa Gwen Cooper, en Brittisk polis som bevittnar en mirakulös händelse när Torchwood dyker upp vid en brottsplats och försöker där efter få svar på vad hon sett. Torchwood är en hemlig organisation grundad av den brittiska kronan som kämpar för att skydda jorden mot utomjordiska och övernaturliga hot. En mycket spännande serie och med helt underbara karaktärer.
Den här serien samkör även med serien Dr Who.

 

Dr Who Äventyr, Sci-Fi, Humor, Skräck

Här får man följa den så kallade Doktorn, en utomjordisk tidsresenär. Vars hans äventyrliga resor förekommer i tidsfarkosten TARDIS vars exteriör ser ut som en blå 1950-tals poliskiosk. MEn det är inte alltid roligt att åka genom tid och rum helt själv, så tillsammans med sina medresenärer utforskar han tid och rum, löser diverse problem och möter monster.

 

Heroes Drama, Fantasy, Sci-Fi

Serien handlar om ett antal människor som tror att de är helt normala men som successivt upptäcker att de har förmågor långt över det mänskligt möjliga, som att kunna flyga, måla framtiden och läsa andras tankar. Samtidigt försöker några vanliga personer i deras omgivning undersöka ursprunget och omfattningen av dessa förmågor. Mohinder Suresh, en indisk genetikforskare, tar upp sin fars forskning kring detta. Vi möter även Mr. Bennet som representerar en hemlig organisation som är känd enbart som ”Företaget”. Medan personerna försöker hantera deras krafter blir de sammankopplade med varandra av antingen Företaget eller en framtida explosion som kommer att förstöra New York.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Intressant lista , men Doctor Who ska ju givetvis var nummer 1 😛

    1. haha… Den här listan är inte i någon Nr ordning då jag inte kunde jämföra dem med varandra. Det stora brottet hade varit att inte haft med Doctor Who. 😉

Kommentera

Stäng meny